Wie zijn wij

Wij zijn kinderkoor Zingen in Zorgvlied, opgericht in februari 2011. Onze doelstelling is om leerzame en leuke muzieklessen voor kinderen van 6 tot 12 jaar te verzorgen op basis van zang. We repeteren elke donderdag in de hal van de Christoffelschool (Schout Backstraat 41, Tilburg) onder leiding van dirigente Silke de Graaf.

Kinderen uit de groepen 2 tot en met 4 krijgen les van 15.45 tot 16.30 uur. De kinderen uit de hogere groepen zijn welkom van 16.30 tot 17.15 uur.

In de lessen staat een goed en gezond stemgebruik centraal. Het repertoire van Zi-Zo bestaat voornamelijk uit popmuziek en musicals. Maar om de kinderen een brede basis mee te geven, richten wij ons ook op geestelijke en klassieke muziek en meerstemmige liedjes. Met de oudste groep maken we spelenderwijs een begin met het trainen van het muzikaal gehoor en de theorie die hieraan ten grondslag ligt.

Elk jaar werken we toe naar een leuke eindpresentatie in de wijk. Daarnaast verzorgen wij optredens in de kerk en op andere plaatsen in Tilburg en omgeving.

Wil je ons komen beluisteren? Kijk dan in de agenda waar we binnenkort optreden.
Wil je met ons mee komen zingen, klik dan hier om je aan te melden.


Dirigente: Silke de Graaf

Ik ben Silke de Graaf en ik studeer aan de Academie voor Muziekeducatie in Tilburg, waar ik tot muziekdocent wordt opgeleid. In 2020 ga ik afstuderen! Binnen mijn opleiding heb ik een specialisatie gevolgd op het gebied van kinderkoordirectie en met kinderen zingen en voorstellingen maken is iets wat ik met veel plezier doe. Ik vind het vooral belangrijk dat de kinderen vrijuit durven te zingen met plezier en daarbij hun stem op een gezonde manier gebruiken.